Afslankpillen en tabletten

Afslankpillen en tabletten zijn geen echte diëten, maar producten die ervoor zorgen dat je afvalt. Je kunt deze producten naast je gewone voeding gebruiken of in combinatie met een dieet. Zo wordt er bij de BIO HCG+ een dieet aangeboden naast het product, zodat je meer afvalt. Naast de Bio HCG+ zijn BioSlim+, XLS Medical, Limball en Flinndal Gezond Gewicht voorbeelden van afslankpillen en tabletten.

Ook binnen de afslankpillen en tabletten hebben we een volgorde voor je gemaakt, gebaseerd op de onderstaande vier punten:

 • Voedingswaarde: Is het dieet volwaardig wat betreft vitamines en mineralen
 • Duurzaamheid: Is het resultaat blijvend
 • Volgbaarheid: Is het dieet goed te volgen
 • Kosten: De prijs van het dieet

Het product dat bovenaan in de rij staat, scoort het beste op deze vier punten.

Slim Plus+

Slim Plus+ is een afslankkuur van 25 dagen. De afslankkuur bestaat uit drie producten. Slim Clean Body is een supplement die het lichaam ondersteunt met het verwijderen van afvalstoffen die vrijkomen bij het afslanken. Daarnaast helpt dit het lichaam te ontgiften en te reinigen. Slim Lean Body is een supplement dat aminozuren bevat van hoogwaardige kwaliteit. Deze aminozuren spelen een essentiële rol bij het onder andere spieropbouw, spieronderhoud, de stofwisseling en de vetverbranding. Slim Vital Body is een capsule met hoogwaardige vitaminen en mineralen die het lichaam ondersteunen bij het afslanken en om niet vermoeid te raken. Als aanvulling op de supplementen wordt een voedingsplan opgesteld.  Dit bestaat uit een handleiding met dieetrichtlijnen, recepten en online begeleiding.*

Website_-_Vodiservice_Dieetwijzer_-_Slim_Plus

Voordelen

 • Je hoeft je eetpatroon niet drastisch aan te passen.
 • Je kunt lekker blijven eten.*
 • Je hoeft geen uren te trainen in de sportschool.
 • Je hebt tijdens de kuur geen honger.
 • Je krijgt online begeleiding.

Nadelen 

 • De producten van Slim Plus+ zijn erg duur.
 • Tijdens de kuur moet je drie verschillende producten gebruiken in wisselende doseringen op verschillende momenten van de dag.
 • De werking van de producten is niet wetenschappelijk bewezen.
 • Het is geen volledige afslankmethode.

Kosten 

Het Slim Plus+ pakket voor 25 dagen kost € 159,-.

Duur en resultaat
De afslankkuur duurt 24 dagen, wanneer het streefgewicht na één kuur nog niet behaald is kan een tweede kuur gestart worden. Slim Plus+ stelt dat je in 25 dagen een gewichtsverlies van 10% van te totale lichaamsgewicht kunt bereiken.

Contra indicaties 
Dit product is niet geschikt voor kinderen.

Wat vinden VodiService diëtisten van dit dieet:
Slim Plus+ is geen volledige afslankmethode. Je kunt dit product onder begeleiding van een diëtist als ondersteuning gebruiken. Met alleen de afslankkuur bereik je geen blijvend resultaat. Bij de diëtist ga je direct aan de slag met het veranderen van je eetgewoonten, waardoor meteen wordt ingezet op gedragsverandering gericht op blijvend resultaat.

Bio HCG+ dieet

Bio HCG+ bestaat uit een basisvloeistof waar de frequenties van het hormoon HCG inzitten. Dit is een stof die in verbinding staat met de hypothalamus, het regelcentrum van de hersenen. Door het toedienen van HCG zou de hypothalamus worden beïnvloed, waardoor de vetverbranding wordt geactiveerd en het hongergevoel wordt onderdrukt. Naast het gebruik van de Bio HCG+ ampullen volg je ook een dieet wat gebaseerd is op puur eten. Dit houdt in: een vet en koolhydraatarmdieet van zo’n 500 calorieën per dag. 

Bio-HCG-dieet (1)

Voordelen:

 • Alleen de vetophopingen die overgewicht veroorzaken, zouden worden aangepakt.
 • Het HCG wordt in een ampul aangeboden en hoeft niet geïnjecteerd te worden.
 • Het hongergevoel zou onderdrukt worden.
 • Er wordt een dieet aangeboden naast de ampullen, waarbij je ook begeleiding krijgt.

Nadelen:

 • Het dieet is erg laag in calorieën, waardoor er tekorten ontstaan aan voedingsstoffen.
 • De eerste fase duurt 24 dagen, wat behoorlijk lang is om vol te houden met zo’n stevige energierestrictie.
 • De ampullen zijn duur.
 • Gedurende de zes stabilisatieweken moet je je elke dag wegen.
 • Er wordt wel wat aandacht besteed aan de eetgewoonten, maar de vraag is of dit genoeg is om te voorkomen dat je na de kuur weer op je oude gewicht uitkomt.

Kosten
De Bio-HCG+ afslankkuur 24 dagen bestaat uit 24 Bio-HCG+ ampullen, een handleiding met recepten, tips en adviezen en hoogwaardige vitaminen. Dit pakket kost €200,-. De Bio-HCG+ afslankkuur 36 dagen kost ook €200,- en de ‘Blijf op gewicht’ druppels €59,-. Verder kun je nog producten aanschaffen die je tijdens het dieet wel mag gebruiken.

Duur en resultaat
De eerste fase duurt 24 dagen, maar als je nog niet op je streefgewicht bent, kan je dit verlengen naar 46 dagen. Vervolgens kom je voor zes weken in de stabilisatiefase terecht en mag je drie dagen na de laatste ampul alles weer eten behalve suikers en zetmeelproducten.

Afslankpillen-hormonen

Contra indicaties
Volgens Bio HCG zou je gedurende de 24 dagen alleen maar vet verbranden. Op het moment dat je weinig energie binnenkrijgt en ook nog moet gaan bewegen, zal het lichaam ook eiwitten als brandstof gaan gebruiken. Zo gaat het lichaam onder andere eiwitten uit je spieren en weefsels gebruiken, wat je juist niet wilt. Hoe langer je hiermee doorgaat, des te meer komt het accent van de verbranding bij de eiwitten te liggen. Vandaar dat het waarschijnlijk wordt afgeraden om dit dieet langer dan 46 dagen te gebruiken.

Ondersteuningsmogelijkheden
Tijdens de dieetperiode kun je voor tips en adviezen bij de Bio HCG Consulent terecht.

Wat vinden de VodiService diëtisten van dit dieet.
Ook zonder de ampullen met Bio HCG+ zul je afvallen met dit dieet en zoals eerder genoemd is het onwaarschijnlijk dat de HCG ervoor zorgt dat je alleen maar vet verbrand. Omdat je dit dieet lang moet volhouden, zullen er niet alleen tekorten aan vitaminen en mineralen ontstaan, maar zullen ook de eiwitbronnen in het lichaam worden aangesproken, wat niet aan te raden is als je op een gezonde manier wilt afvallen.

BioSlim Forte

BioSlimForte is een supplement en ondersteund actief het afslanken / afvallen. BioSlimForte is er voor om je beter te voelen en beter uit te laten zien. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over je gewichtsprobleem. BioSlimForte is een voedingssupplement, die de vetverbranding ondersteund en je kan helpen op een biologische manier je streefgewicht te bereiken.

Fresh green vegetables, isolated on white, macro close up with copy space

Voordelen:

 • Gratis verzendkosten.
 • Je hoeft alleen maar een pilletje te slikken om af te vallen. 
 • Een sneller resultaat kan bereikt worden met een koolhydraatarm dieet en/of ernaast sporten.

Nadelen:

 • Het supplement kan bijwerkingen geven, zoals koude handen en voeten, droge keel en duizeligheid.
 • Het is een behoorlijk prijzig product.
 • Als je vragen hebt over het product en je wil graag chatten, dan wordt er geen antwoord gegeven.

Kosten 
30 dagen afvallen kuur: €45 euro.
60 dagen afvallen kuur: € 90 euro.
90 dagen afvallen kuur: € 124,95 euro.
120 dagen afvallen kuur: € 165 euro.

Duur en resultaat
Na 30 dagen een geweldig verschil.

diet-1324036

*Update: 2015

Contra indicaties
Het supplement kan niet gebruikt worden bij: hoge bloeddruk, atheromatose en/of hartkwalen, chronische ziekten, hyperthyreoidie, klachten aan de nier of lever, zwangerschap of lactatie, prostaathyperplasie of glaucoom. Niet te gebruiken in combinatie met andere medicijnen, bij een leeftijd onder de 18 jaar, niet bij een psychose, drugs-, medicijn- of alcoholverslaving.

Wat vinden de VodiService diëtisten van dit dieet:
Vodiservice diëtisten willen je graag begeleiden bij een koolhydraat arm dieet wat geadviseerd wordt ernaast te gaan doen. Ook het sporten (cardio-training) zorgt ervoor je vet zult verbranden en spieren zal opbouwen. Doordat je met sporten spieren opbouwt, zal je niet snel afvallen, maar wel een strak lichaam krijgen.  Met een pil afvallen is over het algemeen niet gezond. Je bereikt voor langere duur meer resultaat als je onder begeleiding van een diëtist gaat afvallen. 

Maak contact met de diëtist

Heeft u vragen of wilt u meer weten over decubitus en incontinentie? Vodiservice heeft een team van diëtisten die u graag verder helpen:
Voor een afspraak met onze webdiëtisten door heel Nederland, klik hier Voor het maken van een afspraak op onze praktijklocaties, klik hier