Maaltijdvervangers

Diëten met maaltijdvervangers geven producten die één of meerdere maaltijden vervangen. Deze producten leveren minder energie dan een normale maaltijd, waardoor je zult afvallen. Voorbeelden van maaltijdvervangers zijn: Modifast, Herbalife, Cambridge dieet, Slimfast en Weight Care.

Ook binnen de maaltijdvervangers hebben we een volgorde voor je gemaakt, gebaseerd op de onderstaande vier punten:

 • Voedingswaarde: Is het dieet volwaardig wat betreft vitamines en mineralen
 • Duurzaamheid: Is het resultaat blijvend
 • Volgbaarheid: Is het dieet goed te volgen
 • Kosten: De prijs van het dieet

Het dieet dat bovenaan in de rij staat, scoort het beste op deze vier punten.

Herbalife

Herbalife is een lijn van producten ontwikkeld om je gewicht te beheersen. Je kunt Herbalife dus gebruiken als je wilt afvallen, maar ook als je wilt aankomen. Verder zijn er ook producten voor sporters, concentratie en verzorging.

Voordelen:

 • Je krijgt een persoonlijke coach die kijkt welke producten het beste                passen bij jouw situatie.

Nadelen:

 • Je zult deze producten gedurende je hele leven moeten gebruiken.
 • Als je stopt met de producten is de kans groot dat je weer terug valt in je oude eetgewoonten en weer op je oude gewicht uitkomt.
 • De coach geeft aan welke producten je moet gaan gebruiken. De vraag is of zij onafhankelijk zijn en je niet opzadelen met extra producten die je eigenlijk niet nodig hebt.
 • De producten zijn duur.

Kosten
Je kan een vrijblijvend gesprek aanvragen bij een coach. De gesprekken worden in rekening gebracht en daarnaast moet je natuurlijk voor de Herbalife producten betalen.

Duur en resultaat
Als je het behaalde resultaat wil behouden, zal je volgens Herbalife sommige producten voor de rest van je leven moeten gebruiken. Het resultaat hangt af van de hulpvraag.

Contra indicaties
Je verandert niet je eetgewoonten met Herbalife.

Ondersteuningsmogelijkheden
Je krijgt een coach.

Wat vinden de VodiService diëtisten van dit dieet:
Herbalife producten kunnen helpen om aan te komen in gewicht of om juist af te vallen. Aangezien je niet je eetgewoonten verandert, zul je de producten voor de rest van je leven moeten gebruiken of toch ook iets aan je voeding moeten veranderen om het behaalde resultaat te behouden.

Modifast

Met Modifast kun je door middel van maaltijdvervangers (shakes en repen) en een gezonde productkeuze afvallen.Modifast biedt 5 verschillende afslankmethodes aan. Modifast Intensive, ModifastProtiplus, Modifast Go, Modifast Laboratories en Modifast Snack and Meal.

modifast-600x314

Voordelen

 • Je kan een afslankmethode kiezen die bij je past
 • Makkelijk, simpel en het geeft resultaat
 • Met My Modifast coach krijg je begeleiding
 • De producten bevatten vitaminen en mineralen

Nadelen:

 • Kosten kunnen behoorlijk oplopen, naast de producten die ze verkopen, hoort ook een gezond dagmenu.
 • Er kan een jojo-effect optreden, als je langzamerhand weer terugvalt na je normale patroon.
 • Veel mensen die het dieet volgen klagen over honger tijdens het dieet.

Kosten
De kosten van Modifast hangt af van de lijn die je volgt, maar zitten tussen de € 28 tot€ 60 euro per weekaan Modifast producten. Naast deze productentel je de kosten voor een gezond dagmenu erbij op. Dit is exclusief de maaltijden die je vervangt door middel van een reep of shake.

Duur en resultaat
Bij Modifast Intensive heb je na 4 weken resultaat.Modifast ProtiPlus duurt 1 week. Snack and Meal kan je je hele leven gebruiken, totdat het streefgewicht is bereikt.

Contra indicaties

Modifast Intensive mag je niet gebruiken als je zwanger bent en kinderen wordt ook geadviseerd het niet te gebruiken.

Wat vinden de VodiService diëtisten van dit dieet:

Onder begeleiding van een diëtist zou je dit kunnen gebruiken. De intensieve kuur draagt niet bij aan het aanpassen van je voedingsgewoonten. Pas na deze periode ga je daar aan werken. Bij de diëtist ga je meteen aan de slag met het veranderen van je eetgewoonten, waardoor meteen wordt ingezet op gedragsverandering gericht op blijvend resultaat.

*Update: 2015

Maak contact met de diëtist

Heeft u vragen of wilt u meer weten over decubitus en incontinentie? Vodiservice heeft een team van diëtisten die u graag verder helpen:
Voor een afspraak met onze webdiëtisten door heel Nederland, klik hier Voor het maken van een afspraak op onze praktijklocaties, klik hier