PDS Online in samenwerking met de PDSB

Wat is PDS online? 
PDS online richt zich op voedings- en dieetadviezen bij het Prikkelbare Darm Syndroom. Mensen met PDS kunnen contact maken met een gespecialiseerde diëtist waardoor het mogelijk is om een online consult aan te gaan met de diëtist op afstand. Het webconsult is een gewoon consult, met het verschil dat uer de deur niet voor uit hoeft!

Wie hebben PDS online ontwikkeld?
PDS online is een initiatief van de Prikkelbare Darm Syndroom Balangenvereniging (PDSB) en de online diëtisten van VodiService. Leden van de PDSB kunnen via PDS online in contact komen met een gespecialiseerde diëtist en begeleiding bieden bij de voedingskeuzes.

Waarom is PDS online ontwikkeld?
5 tot 20% van de Nederlandse bevolking last heeft van PDS. De diagnose wordt vooral gesteld bij jongvolwassenen. Het is de meest voorkomende chronische darmstoornis: een kwart van hen consulteert daarvoor regelmatig de huisarts en de diëtist. PDS heeft daarmee een behoorlijke impact op de kwaliteit van leven. Het programma PDS-online is een stuk laagdrempelige dan het bezoek aan een diëtist. Helaas bestaan er op dit moment nog geen criteria voor een speciaal dieet bij PDS. Toch zijn er patiënten die baat hebben bij een verandering van hun eetpatroon. 

Meer weten of lid worden? Klik dan hier

Hoe ziet een webconsult er uit?
Door middel van een webcam en een verbinding via internet op je computer of laptop thuis kan er een consult worden opgezet. De diëtisten beschikt ook over een webcam en op die manier kunnen cliënt en diëtist elkaar zien en spreken via internet en de voedingsgewoontes bespreken. Klik hier voor een filmpje met extra uitleg.

Speciaal voor PDS online
De diëtiste van PDS online hebben speciaal daartoe ontwikkeld materiaal tot hun beschikking om zo passend mogelijk te inventariseren en adviseren op het gebied van PDS. Nadat de cliënt zich hier heeft aangemeld, stuurt de diëtist een uitgebreide vragenlijst. Aan de hand van deze vragenlijst kan goed worden ingespeeld op de persoonlijke situatie. 

Voordelen van de webdiëtist 
U ‘spreekt’ de webddiëtist vanachter uw computer via een videoverbinding. U hoeft de deur niet uit. Omdat behandelen op afstand doorgaans efficiënter is, kost het consult u minder ‘vergoedingstijd’ en kunt u daardoor de diëtist vaker raadplegen. Een videoconsult is anoniem. U hoeft niet met vreemden in de wachtkamer te zitten.

Kosten
Cliënten die een afspraak maken met een van de PDS online diëtisten kunnen dit kosteloos doen op basis van de vergoedingsregeling dieetadvisering. Binnen deze regeling kan er voor 3 behandeluren per jaar kosteloos gebruik worden gemaakt van de diensten van de diëtist. Wel dient er rekening te worden gehouden met het jaarlijks wettelijk eigen risico (€385,- in 2019). Klik hier voor meer informatie over de tarieven.

Er is in sommige gevallen een verwijsbrief nodig van de (huis)arts.

Maak contact met de diëtist

Heeft u vragen of wilt u meer weten over PDS?
Vodiservice heeft een team van diëtisten die u graag verder helpen.